De ‘Geefwet’: voorziet in voordelig schenken en extra belastingaftrek voor uw giften

De ‘Geefwet’: voorziet in voordelig schenken en extra belastingaftrek voor uw giften

De Stichting Werkgroep Herkenning en de Stichting Vrienden van SWH zijn een Culturele ANBI. (Algemeen Nut Beogende Instellingen).
In het kader van de Geefwet (geldig tot en met 2017) wordt voor particulieren het bedrag van de gift aan culturele ANBI’s voor berekening van de giftenaftrek verhoogd met 25%. De belastingdienst accepteert dat u hierdoor een kwart meer aftrekt dan u eigenlijk hebt geschonken. De extra aftrek geldt voor een totaal aan giften van maximaal € 5.000,- per kalender jaar. Natuurlijk afhankelijk van uw inkomen kan uw voordeel oplopen tot maximaal 52%.

Bereken uw voordeel met de Schenkingscalculator . Voor bedrijven wordt de gift verhoogd met 50%.

Eenmalige gift
Voor een eenmalige gift is er een aftrekdrempel en aftrekplafond. Raadpleeg hiervoor de website van de belastingdienst.
Maak vandaag nog uw eenmalige gift over op rekeningnummer IBAN NL24 INGB 0005 2857 97 ten name van de Stichting Werkgroep Herkenning te Haarlem onder vermelding van ‘eenmalige algemene gift’.

Periodieke gift
Voor een periodieke gift (minimaal 5 jaar) is er geen aftrekdrempel en -plafond. Vanaf 1 januari 2014 worden periodieke giften mogelijk zonder notariële akte, via een eenvoudige schenkingsovereenkomst. Een model hiervoor is downloadbaar vanaf de website van de belastingdienst.

Wilt u SWH met een jaarlijkse gift ondersteunen, neem dan contact op met de voorzitter Cuny Holthuis-Buve via de mail: secretariaat@werkgroepherkenning.nl

Ook voor al uw overige vragen neem geheel vrijblijvend contact met ons op.
Wij staan graag voor u klaar.


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch