Organisatie

Welkom bij Stichting Werkgroep Herkenning

Stichting Werkgroep Herkenning is een vrijwilligersorganisatie die in 1981 is opgericht. Zij geeft hulp aan en staat kinderen, kleinkinderen en familieleden bij van personen die in de jaren 1940-1945 aan de zijde van de bezetter stonden, dan wel de bezetter waren (kinderen van Duitse militairen).

Mensen kunnen tot op de dag van vandaag hierdoor diepgewortelde moeilijkheden ondervinden in hun persoonlijk en maatschappelijk leven. Deze zijn mede terug te voeren op ervaringen die tijdens of na de oorlog zijn ontstaan en houden verband met de politieke keuze van de ouders of grootouders en de daaruit voortvloeiende loyaliteits- en identiteitsproblemen. Zelfs in latere generaties is deze problematiek soms nog aanwezig of kan tot uiting komen.

Hebt u na het lezen van verschillende artikelen nog vragen of wilt u over uw ervaring spreken ? U mag vrijblijvend en eventueel anoniem contact met ons op nemen. Wij staan graag voor u klaar.

Heeft u belangrijk regionaal nieuws, is u wat interessants opgevallen in de media of heeft u vragen of suggesties ? Meld ons dit graag zodat wij  het onderwerp, indien mogelijk, kunnen plaatsen op de website.  Contact ons via email.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Uw vrijblijvende donatie is welkom!
Scan de QR-code hiernaast.

of via deze link:
Betaling via Mollie aan SWH.

Wilt u ook lid worden? En van onze diensten gebruik maken?
Ga dan naar onze aanmeldpagina.


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch