18/10/2009 Medewerking gevraagd tv programma ‘Vrouwen in Oorlogstijd’

  • -

18/10/2009 Medewerking gevraagd tv programma ‘Vrouwen in Oorlogstijd’

Voor een nieuw tv programma van Omroep Gelderland met de naam Vrouwen in Oorlogstijd – dat tevens een samenwerkingsverband met de krant De Gelderlander is – ben ik op zoek naar kinderen (liefst dochters) van vrouwen die ‘fout’ waren. Zowel vrouwen die lid waren in de NSB (of anderszins) als vrouwen met een Duits liefje.

We willen in dit nieuwe programma, dat vanaf januari 2010 uitgezonden zal worden, aandacht besteden aan een vergeten groep: vrouwen. Zodra het oorlog wordt verdwijnen vrouwen over het algemeen uit de geschiedenis en dat manco willen wij 65 jaar na dato opheffen. In onze uitzendingen willen we laten zien dat er niet alleen zwart en wit en goed en fout was, maar juist ook de grijstinten ertussen in aan bod laten komen. Waarom hebben vrouwen bepaalde keuzes gemaakt? Of waarom juist niet? En wat betekenden hun keuzes voor hun kinderen? Zowel in als na de oorlog?

Kortom: we zijn op zoek naar vrouwen die over hun moeder willen vertellen, over de dingen die hun moeder heeft meegemaakt in en na de oorlog. Maar zeer zeker ook over wat zij zelf in en na de oorlog hebben meegemaakt, gevoeld en gedacht.[break]

En idealiter hebben deze vrouwen een ‘link’ met Gelderland. Misschien komt hun moeder er vandaan, zijn ze er opgegroeid, geboren of wonen ze er nu. Of speelt (een deel van) het verhaal in Gelderland.

Uiteraard zullen we met alle gegevens die wij ontvangen zeer vertrouwelijk omgaan en zullen de portretten zeer integer gemaakt worden.

Wij hopen erg graag iets te horen van die vrouwen die deze oproep betreft!

Met dank en vriendelijke groet,

Anne-Ruth Groen
redacteur Vrouwen in Oorlogstijd
Omroep Gelderland
agroen@omroepgelderland.nl
06-42993267


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch