21/10/08 Oproep ‘Schiedamse kinderen op stap’

  • -

21/10/08 Oproep ‘Schiedamse kinderen op stap’

Het Gemeentearchief Schiedam zoekt mensen, die als kind in Schiedam woonden en in de Tweede Wereldoorlog zijn uitgezonden naar een ander deel van Nederland of naar het buitenland. Van de reizen naar het Duitse Rijk hebben we geen gegevens. De enige reis waarvan we gegevens hebben is een reis naar de Ostmark (Oostenrijk) in de zomer van 1941. Van deze reis hebben we een lijst met namen van de deelnemers. Of er meer reizen voor Schiedamse kinderen zijn georganiseerd, en waar deze naar toe zijn gegaan, is niet duidelijk. Graag zouden we mensen willen interviewen die hebben meegedaan aan deze of een andere reis of hierover meer gegevens kunnen verschaffen.

Foto’s, brieven, ansichtkaarten, dagboeken of andere documenten uit die periode zijn zeer welkom. Deze hoeven overigens niet af te worden gestaan; we kunnen ze met uw toestemming ook scannen.

Het onderzoek van het Gemeentearchief naar ‘uitgezonden kinderen’ past in het landelijke project ‘Getuigen Verhalen’ van het ministerie van VWS. Bent u geïnteresseerd in dit project? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gemeentearchief Schiedam, Caroline Nieuwendijk, 010 – 219 19 43 of archief@schiedam.nl


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch