Ad van Liempt – Na de bevrijding

  • -

Ad van Liempt – Na de bevrijding

na de bevrijding ad van liemptAuteur Ad van Liempt
Uitgever Balans
Taal Nederlands
Pagina’s 420
Datum Januari 2014
ISBN13 9789460036927

Toen Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter leek het in eerste instantie of ons land explodeerde van vreugde. Dagen, weken, hier en daar zelfs maanden duurde het feest van de vrijheid. Maar daarna volgde voor bijna iedereen de ontnuchtering.

Het waren loodzware jaren, jaren waar geen einde aan leek te komen. Ad van Liempt schreef het dramatische, weinig bekende verhaal over wat onze ouders en grootouders moesten meemaken nadat ze de oorlog hadden doorstaan.

De moeizame weg terug voor de overlevenden van de kampen. Het immense verdriet in de uitgedunde joodse gemeenschap toen men zich realiseerde dat bijna niemand van de gedeporteerde familieleden en vrienden zou terugkeren.

De machteloosheid in grote delen van het land over het langzame tempo van de wederopbouw. De schaarste. De armoede. En boven alles uit, de toenemende dreiging van een naderende oorlog met Indonesië.

Alle plannen voor vernieuwing, alle oplossingen voor armoede en crisis, alle pogingen Nederland weer tot een florerend, opgewekt land te maken, liepen vast in de bittere strijd met wat toch zo lang `ons Indië was geweest.

Na het succes van documentaireserie ‘De Oorlog’ (winnaar Beeld en Geluid Award 2010) zendt de NTR de zevendelige televisieserie ‘Na de Bevrijding’ uit, eveneens naar een idee van Ad van Liempt.

Lees hier meer over deze documentaireserie “Na de Bevrijding

Lees hier een gedeelte uit het bovenbenoemde boek over Interneringskamp Levantkade Amsterdam – Ad van Liempt


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch