Bettina Drion en Hans van den Pol – De engel en de adelaar

  • -

Bettina Drion en Hans van den Pol – De engel en de adelaar

Drion-engelenadelaarDe roman De engel en de adelaar is geschreven door Bettina Drion en Hans van den Pol. Eind 2011 ontdekte Bettina dat haar huis aan de Zaan een intrigerend oorlogsverleden heeft: een jonge Joodse vrouw liet er tijdens de Tweede Wereldoorlog haar pasgeboren baby onderduiken, vluchtte zelf het land uit en werd opgepakt, maar ontkwam op wonderbaarlijke wijze aan deportatie.


Hans was op dat moment betrokken bij een documentaire over dezelfde geschiedenis en had de overlevenden geïnterviewd. Door hun gezamenlijke interesse in de oorlog en de literatuur besloten Bettina en Hans dit gegeven verder uit te werken. Tijdens het schrijven van de roman De engel en de adelaar interviewden ze oorlogsgetroffenen, zowel van de goede als de foute kant, en deden ze uitgebreid onderzoek in onder andere Mechelen, München, Dresden en Stiermarken.

Boekpresentatie 10 april 2015

Boekpresentatie 10 april 2015

Met De engel en de adelaar componeerde het schrijversduo een filmische oorlogsroman en een schurend liefdesverhaal ineen. Het is een roman over een onmogelijke liefde tussen een Joodse vrouw en een SS’er.

De boekpresentatie vond plaats in Café Fabriek te Zaandam.

Op 15 april waren de auteurs te gast bij Radio 1, het programma EenVandaag met Bas van Werven, alhier terug te beluisteren.

 

 

 


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch