Bettina Drion in Zwolle op donderdag 23 april 2015

  • -

Bettina Drion in Zwolle op donderdag 23 april 2015

Bettina Drion - fotoIn deze editie van Spotlight is schrijfster Bettina Drion (Porselein, Scherven, De engel en de adelaar) te gast bij Spotlight, Hogeschool Windesheim in Zwolle. Zij vertelt een ongemakkelijk verhaal. Het zal je maar gebeuren: op een dag ontdek je, toevallig, dat je grootvader ‘fout’ was in de Tweede Wereldoorlog. Dat hij NSB’er was, of erger, SD’er of SS’er. Het overkwam Bettina Drion en ze schreef erover. Een ‘foute’ voorouder of ander familielid is 70 jaar nadat WOII is geëindigd nog altijd een ongemakkelijk verhaal. Een verhaal dat je niet vertelt op een verjaardag. Hoe komt dat? Wat voor invloed heeft dat op het leven van kinderen van NSB’ers? En op de generatie daarna?
Op 23 april eenn gesprek met Bettina Drion. Studenten en andere geïnteresseerden wisselen met haar van gedachten over hoeverre (klein)kinderen verantwoordelijk gehouden mogen worden voor de keuze van (voor)ouders.

Spotlight

Spotlight is een nieuw programma van Windesheim in Dialoog in een bekend format. Eén podium, twee stoelen en een microfoon. Eén gast, één interviewer en een zaal met mensen die vragen stellen. Dat is Spotlight! Elk studiejaar, vier keer.
Voor wie

Iedereen is welkom, in het bijzonder studenten binnen en buiten Windesheim. Deze editie van Spotlight vindt plaats op donderdag 23 april 2015, van 15.00-16.00 uur in gebouw C (auditorium) van Windesheim in Zwolle. Toegang gratis. Neem voor meer informatie contact op met Windesheim in Dialoog: windesheimindialoog@windesheim.nl.
Aanmelden hoeft niet, maar vol is vol. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar windesheimindialoog@windesheim.nl.

Zie windesheim.nl/over-windesheim/agenda/2015/april/spotlight-invites-bettina-drion/


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch