Coen Verbraak – Oorlogskinderen

  • -

Coen Verbraak – Oorlogskinderen

Ze moesten onderduiken, leefden in angst omdat hun ouders deelnamen aan het verzet, ze hadden foute ouders, of waren kind van een Duitse soldaat; in ‘Oorlogskinderen’ tekent Coen Verbraak de verhalen op van mensen die als kind de oorlog hebben meegemaakt en die hun leven lang met de schaduw van de bezetting hebben geleefd.

Verbraak vertelt over hun oorlogservaringen, maar beschrijft ook hoe die belevenissen in hun verdere leven een rol hebben gespeeld. Werden ze door het verleden achtervolgd? Spraken ze erover met hun kinderen, of werd de oorlog juist verzwegen? Speelt het oorlogsverleden weer op nu ze ouder worden? In ‘Oorlogskinderen’ vertelt Coen Verbraak het verhaal van onze ouders en grootouders, het verhaal van een uitzonderlijke generatie.

Over de auteur:
Coen Verbraak (1965) is een van de meest spraakmakende interviewers van Nederland. Daarnaast is hij een gerenommeerd televisiemaker. Hij maakte documentaires over onder anderen Guus Hiddink, Jan Wolkers, Freek de Jonge, Sonja Barend, Van Kooten & De Bie, Emile Roemer en Martin Bril. Voor de serie ‘Kijken in de ziel’ ontving hij de Zilveren Nipkowschijf.

Uitgeverij: Thomas Rap

Bron en Copyright:   https://www.thomasrap.nl/boek/oorlogskinderen/

 


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch