Contactmiddag op zaterdag 17 september

  • -

Contactmiddag op zaterdag 17 september

Beste donateur,

graag nodigen wij u uit voor een contactmiddag op zaterdag 17 september in de Amershof in Amersfoort.

AMERSHOF

 

 

 

 

 

Willeke Stadtman – schrijfster van het boek “Op voet van oorlog” – besproken in het Bulletin van juni jl. – wil graag met ons in gesprek over haar boek en ervaringen uitwisselen.

Zo vraagt zij zich af hoe het kan dat het met haar  zus en haar nog redelijk goed is afgelopen, en voor haar broers niet. Ze hadden elk een andere overlevingsstrategie. Was de een meer effectief dan de ander? Of had toch vooral te maken met de rang in het gezin, de sekse (broers hadden te maken met een getraumatiseerd rolmodel) of de persoonlijkheid? Hoe is ze zelf omgegaan met de situatie? En wat voor schade heeft zij daarin opgelopen?

Ook heeft ze zich er zelf altijd over verbaasd dat ze zich niet schuldig voelt over het oorlogsverleden van haar vader (en grootouders). Haar zus kan er moeilijk over praten en was in die zin ook niet erg blij met de publicatie van haar boek (waar ze overigens verder volledig achter staat).

Kortom, dit kan een interessante middag worden!  Ter informatie sturen we nog twee recensies – waaronder die van Chris van der Heijden – van haar boek mee.

Als u geïnteresseerd bent, geeft u zich dan z.s.m. – het aantal plaatsen is beperkt – op via secretariaat@werkgroepherkenning.nl
U krijgt dan een bevestiging en verdere informatie.

Hartelijke groet,

Het bestuur


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch