De Tweeling theatervoorstelling – nog steeds de moeite waard

  • -

De Tweeling theatervoorstelling – nog steeds de moeite waard

De Tweeling foto theatrevoorstellingDe Tweeling is een Nederlandse musical waarin het aangrijpende verhaal verteld wordt van de tweelingzusjes Lotte en Anna die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden worden. De meiden groeien op in totaal verschillende werelden.

Anna op de boerderij van haar Duitse oom waar ze haar hele leven hard moet werken voor anderen en Lotte in een Nederlands pleeggezin dat haar op het eerste gezicht alle kansen biedt. Anna groeit op in Duitsland, Lotte in Nederland.

Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog worden tegenstellingen alleen maar groter. Een strijd tussen het hart en het geweten van de zussen is het gevolg. De zussen missen elkaar maar het lukt hen vanwege de omstandigheden niet om contact met elkaar te houden. Anna trouwt met een SS-officier die aan het einde van de oorlog sneuvelt.

Lotte’s verloofde wordt vermoord in Auschwitz. Na de oorlog probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus. Maar kunnen ze het verleden overwinnen om elkaar weer te omarmen als zussen?

Bekijk hier alvast de trailer van de musical:

Speellijst de Tweeling
Musical de Tweeling is vanaf oktober 2015 te zien in de theaters. De musical wordt eerst gespeeld in het DeLaMar Theater en zal daarna toeren langs grote theaters in Nederland.

Lees ook meer over het boek van Tessa van Loo, ‘De Tweeling


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch