Dick Ridder – Schapenboet op het strand

  • -

Dick Ridder – Schapenboet op het strand

Op Texel komt, tijdens een winterse strandwandeling, de familiegeschiedenis van de schrijver naar boven. Het zijn herinneringen, zoet, maar ook beladen, aan zijn vader en zijn familie.

De Hoornse Slag is niet die van zijn jeugd, toen het gezin daar iedere zomer vakantie vierde. De zee heeft het strand van toen veranderd. Onzichtbaar gemaakt. Maar de beelden uit zijn jeugd worden er alleen maar scherper en scherper. Een mooie kindertijd, waarin echter een geheim school, dat op een dag pijnlijk openbaar werd.

Schapenboet op het strand  is een document van de liefde van de auteur voor zijn vader. Maar ook een waarschuwing voor bedenkelijke hedendaagse politieke ontwikkelingen.

Over de auteur
Dick Ridder Gouda (1951) heeft gewerkt als radioprogrammamaker bij de NCRV en RTV Drenthe, als animator en gastheer op Nederlandse recreatiecentra en is eigenaar van appartementencomplex Villa Mertiza in Mirtos, Zuid Kreta.
Hij is vaste columnist van Griekenland Magazine en schrijft Nederlandstalige songteksten en composities, die te vinden zijn op zijn website: Dick Ridder, Stukjes en Beetjes. www.dickridder.nl.

Uitgeverij:  Elikser    https://www.elikser.nl/schapenboet-op-het-strand.htm

 


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch