Elmer den Brabander – Mijn vader was een NSB’er

  • -

Elmer den Brabander – Mijn vader was een NSB’er

MijnvaderwaseenNSBerUitnodiging 27 februari 2015. Elmer den Brabander over zijn roman Mijn vader was een NSB’er. Interview met Maarten van Rossum

‘Mijn vader was een NSB’er’ is de onthullende debuutroman van Elmer den Braber. Het verhaal legt de vinger op de zere plek van één van de zwartste bladzijdes van de Nederlandse geschiedenis. 70 jaar na de bevrijding, houdt de keuze van een familielid voor de NSB meer dan 1 miljoen Nederlanders nog dagelijks bezig. Tijdens de boekprestatie vertelt Den Braber over de totstandkoming van het boek en waarom hij dit als buitenstaander heeft geschreven. Het geheel wordt omlijst met exclusief beeldmateriaal en indrukken uit de vele interviews die hij heeft afgenomen.
Bovendien zal hij Maarten van Rossem interviewen. Historicus Van Rossem schreef het voorwoord voor de roman over onder meer de Utrechtse Maliebaan, waar het hoofdkantoor van de NSB gevestigd was. De eerste reacties op het debuut van Den Braber zijn lovend. Het leverde hem zelfs de titel Schrijver van het Jaar op. “Dit boek zou verplichte kost moeten worden op alle scholen, naast het dagboek van Anne Frank,” concludeert een recensent.
U bent van harte welkom op deze boekpresentatie die u ongetwijfeld met andere ogen laat kijken naar onze geschiedenis. Wat zou u hebben gedaan?

ElmerdenBraber
Datum: vrijdag 27 februari
Tijd: 17.00 uur
Locatie: Broese Boekverkopers
Graag horen wij of u bij deze feestelijke boekpresentatie aanwezig bent via:
klantenservice@broeseboekverkopers.nl
Meer op de site van Broese


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch