Frida den Hollander – Een verhaal dat verteld moet worden

  • -

Frida den Hollander – Een verhaal dat verteld moet worden

COVER BOEKAuteur: Frida den Hollander
Uitgever: Brave New Books
Datum: februari 2014
Pagina’s: 352
Taal: Nederlands
ISBN: 9789402111637
ISBN10: 9402111638

‘Een verhaal dat verteld moet worden’: Een boek van Frida den Hollander

Een meisje van ouders, die foute keuzes maakten. Een zwerftocht met de Jeugdstorm. Naar Duitsland. De lappenpop en drie koffers. Gevaarlijke terugtocht naar Nederland. Bijltjesdag. Het kampleven. Leven met een geheim.

Mijn nieuwe boek “Een verhaal dat verteld moet worden” is gepubliceerd! Na veel uren van zwoegen achter mijn PC, de nodige – tijdelijke – writers blocks en wat “ geniale ingevingen” is het nu eindelijk klaar en ik ben er ontzettend trots op! Ik heb mijn boek uitgegeven via Brave New Books en daar is het onder andere ook te koop. Ik stel het op prijs als je deze mail naar vrienden wilt doormailen.

Hieronder staat een korte omschrijving van mijn boek:
Het is het levensverhaal van een meisje uit Zierikzee. Samen met haar moeder, die Jeugdstormleidster is, wordt ze geëvacueerd. Met een aantal jeugdstormleden maken ze een zwerftocht door Nederland en Duitsland. Door de ziekte van haar moeder moeten ze terug naar Nederland. Een gevaarlijke reis. Ze belanden in een gevangenkamp. Het meisje is moeilijk in toom te houden en komt zo in gevaarlijke situaties. Het is een verhaal van een gezin, verscheurd door de oorlog. Na de oorlog kunnen ze heel moeilijk weer aan elkaar wennen. Het eindigt met het jaar waarin ze eindelijk haar eigen keuzes kan maken.

Nog iets over mijzelf:
Mijn naam is Frida. Ik ben geboren in Zierikzee. De eerste 21 jaar waren voor mij avontuurlijk. Mijn ouders waren zoals iedereen zegt : “fout in de oorlog” Geëvacueerd in 1944. Gezworven door Nederland en Duitsland. Na het kamp bij pleegouders in huis geweest. Ik was jaren in het onderwijs werkzaam. Denkend aan mijn jeugd ben ik tot de conclusie gekomen, dat ik geen foute ouders had, maar zij maakten foute keuzes. Mijn ouders hebben mij geleerd, dat je naaste belangrijk is, ongeacht cultuur of aard.

Lees meer en discussieer mee op ons forum.


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch