Gezocht: Getuigenverhalen NSB-interneringskamp Nieuwe-Pekela

  • -

Gezocht: Getuigenverhalen NSB-interneringskamp Nieuwe-Pekela

Voor mijn boek dat onder meer gaat over het gespannen huwelijk tussen mijn ouders, Topy Oldenbroek, dochter van een gereformeerd lid van de NSB en Han Hagoort, zoon van een gereformeerd verzetsman, ben ik op zoek naar getuigenverhalen van het NSB-interneringskamp in Nieuwe-Pekela aan de Doorsneeweg.

Mijn moeder, Topy Oldenbroek, zat hier vanaf 7 juni 1945 een week of vijf vast met haar moeder en twee zusjes. Ze werd er tien jaar. Ik zou graag meer horen over hoe het hier voor kinderen was. Is er iemand die hier meer over kan vertellen, met name over de gevoelsmatige kant hiervan?

Vriendelijke groet,

Julia Hagoort

mailadres: juliahagoort@ziggo.nl


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch