Gezocht (klein)kind van met een link naar Rijswijk (ZH)

  • -

Gezocht (klein)kind van met een link naar Rijswijk (ZH)

Beste donateurs en lotgenoten,

Graag aandacht voor onderstaande oproep van René Marquard van www.InRijswijk.com:

Wij willen voor ons medium www.InRijswijk.com een integer verhaal vertellen over kinderen (en kleinkinderen) van ‘foute ouders’. Met ‘foute ouders’ bedoelen wij ouders die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog min of meer vijandig hebben gedragen ten opzichte van Nederlanders.

Voor velen was bijvoorbeeld het lidmaatschap van de NSB (een op de Duitse bezetter gerichte politieke beweging) een absolute misdaad. Welke last hebben hun kinderen hierdoor moeten dragen. En durfden de kinderen van foute ouders hierover te praten met hún kinderen; gesprekken dus over hun foute opa of oma…

Het is belangrijk deze verhalen naar buiten te brengen en te laten zien wat de thuissituatie van kinderen van foute ouders hen heeft gedaan. Wij zijn op zoek naar inwoners uit Rijswijk (ZH) of die in Rijswijk hebben gewoond.

Tijdens gesprekken maken we een wandeling in het Rijswijkse bos, langs het monument ‘De Vrede van Rijswijk’ en filmen dit op integere wijze.

Het is onze bedoeling om dit onderwerp bespreekbaar te maken en de film o.a. te vertonen in de bibliotheek.

Reacties naar www.InRijswijk.

rene.marquard@hotmail.com

Tel. 06-39588773

René Marquard

Wie wil er aan dit project meewerken? Evt. interesse kan kenbaar gemaakt worden rechtstreeks bij René Marquard of via het secretariaat@werkgroepherkenning.nl.

Namens het Bestuur van SWH


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch