Haar naam was Sarah als Theaterproductie:

  • -

Haar naam was Sarah als Theaterproductie:

FOTO THEATERSTUKAangrijpende roman Haar naam was Sarah voor het eerst op het toneel

Regisseur Ursul de Geer en bewerker Léon van der Sanden brengen vanaf september het toneelstuk Haar naam was Sarahnaar het theater, met in de hoofdrollen Lotje van Lunteren(Bernhard, Vastgoedfraude), Sophie van Winden (Tirza, Overspel), Tom Jansen (Penoza, Ramses), Chris Tates (Liefde Levenslang, De Eetclub) en Anne Prakke (De Avonden, Win/Win). Dit gouden duo maakte eerder al, ook in samenwerking met Bos Theaterproducties, het geprezen stukDe Aanslag van Harry Mulisch (finalist Toneel Publieksprijs 2011) en Napoleon op St. Helena (met Huub Stapel).

Haar naam was Sarah gaat over een zoektocht naar het verleden, waarbij herkenbare thema’s als liefde en loslaten aan bod komen. De Amerikaanse journaliste Julia doet onderzoek naar de razzia van 16 juli 1942 in Parijs, een zwarte bladzijde uit de Franse geschiedenis. In haar zoektocht stuit Julia op het verhaal van Sarah, een 10-jarig meisje dat aan de razzia is ontsnapt. Hierdoor ontdekt zij per toeval een verschrikkelijk geheim dat haar schoonfamilie voor haar verborgen wilde houden. Ondanks herhaaldelijke verzoeken van de familie om te stoppen met het graven in het verleden wil Julia koste wat kost de onderste steen boven krijgen. Door haar vastberadenheid dreigt Julia de grip op haar eigen leven te verliezen, met grote gevolgen voor haar huwelijk.

Gebaseerd op de roman ‘Haar naam was Sarah’ van Tatiana de Rosnay, gepubliceerd in Frankrijk door Editions Héloïse d’Ormesson en in Nederland door Artemis.

Kijk op de speellijst voor een voorstelling bij u in de buurt:Speellijst

bron: Bos Theater Producties

Lees hier meer boekinformatie: Boekverslag of discussieer mee en lees de recensies op ons Forum.


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch