Heeft u info over de Boerhaave kliniek?

  • -

Heeft u info over de Boerhaave kliniek?

Beste donateurs en lotgenoten,

Graag aandacht voor bijgaande oproep van Ben Breider:

Beste mijnheer/mevrouw,

Naar aanleiding van een uitgelopen onderzoek heb ik wat vragen betreft de procedures van de Boerhaave kliniek gedurende de oorlogsjaren. Wellicht heeft u informatie uit gelijksoortige verhalen die een antwoord op mijn vragen kunnen geven.

Was het gebruikelijk dat de kinderen die hier geboren werden, afgestaan/afgenomen werden? Ik onderzoek namelijk een situatie waar de vader, een Duitse soldaat naar het front zou zijn gestuurd als strafmaatregel. Zou dit een aanleiding geweest kunnen zijn waarop het kind van de Nederlandse moeder, zou zijn afgenomen en bij pleegouders zou zijn ondergebracht?

Of was het onderbrengen bij pleegouders van deze kinderen van een Duitse vader de gebruikelijke procedure? Uit mijn informatie blijkt dat het kind niet is meegenomen uit de kliniek en bij pleegouders is ondergebracht. Dit is echter bijna een jaar later gebeurd na de geboorte. Daarnaast is er echter wel een vergoeding betaald aan de moeder voor onder andere babykleding. Ook is het kind ingeschreven op het adres van de moeder.

Volgens het verhaal zou er een rechtszitting tijdens de oorlogsjaren zijn geweest betreft de voogdij, de moeder was echter door een ongelukkige omstandigheid niet bij deze zitting aanwezig. Is het u misschien bekend of dit soort rechtszittingen ook gebruikelijk zijn?

Op het moment heb ik geen toegang tot een eventuele voogdijkaart vandaar deze vragen

Hopelijk heeft u een antwoord op mijn vragen

alvast bedankt voor uw antwoord

Vriendelijke groet,

Ben Breider

Een eventuele reactie hierop kunt sturen naar: secretariaat@werkgroepherkenning.nl. Dan zorgen wij dat u in contact komt met de heer Breider.

Alvast dank.

Namens het Bestuur SWH


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch