Herdenken, herbezinnen en erbij mogen zijn

  • -

Herdenken, herbezinnen en erbij mogen zijn

Door Jeroen Saris, Voorzitter Stichting Werkgroep Herkenning

Dit jaar mochten Michael Schuling en ik namens het bestuur van de Werkgroep Herkenning en alle donateurs deelnemen aan de Nationale Herdenking op de Dam. Voor ons beiden was dat de eerste keer namens SWH. Ja, ik was er wel eens geweest op de Dam maar dan op grote afstand als toeschouwer en met een zekere schroom, of schaamte. Hoor ik, als zoon van een ‘foute vader’, hier wel thuis? Ik had nooit het gevoel dat ik er helemaal bij mocht horen. Twee jaar geleden toen ik op de televisie Grunberg zag spreken en de Nieuwe kerk en de Dam leeg waren, had ik eindelijk ook het gevoel dat ik er net als iedereen bij mocht zijn: thuis achter de buis.

Meer leest u hier: DodenHerdenking op de Dam 4 mei 2022


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch