Herdenking Kamp Amersfoort zondag 19 april live op tv

  • -

Herdenking Kamp Amersfoort zondag 19 april live op tv

kampamersfoort-bezoekersgebouwOp zondag 19 april 2015 is het 70 jaar geleden dat Kamp Amersfoort door de Duitse autoriteiten officieel werd overgedragen aan mevrouw Loes H.M.A. van Overeem-Ziegenhardt, hoofd van de Dienst voor speciale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis. Vanaf 14.25 uur wordt deze gebeurtenis tijdens een officiële plechtigheid in de herdenkingstent herdacht.

De herdenking is tussen 14.00 tot 16.00 uur live te volgen via de televisie. In het kader van 70 jaar herdenken wordt de bijeenkomst direct uitgezonden door de NOS op NPO 2 en RTV Utrecht.
Een samenvatting van de herdenking volgt zondag 19 april om 18.45 uur, NOS, NPO 2.

Bij de herdenking zullen de heer mr. J.P.H. Donner (Vicepresident van de Raad van State) en oud-gevangene van Kamp Amersfoort de heer dr. N.J.H. van Hasselt een korte voordracht houden. Na het in acht nemen van twee minuten herinneringsstilte start het defilé langs het monument ‘Gevangene voor het Vuurpeloton’ aan het einde van de voormalige schietbaan. De eerste krans zal worden gelegd door twee oudgevangenen. Aan iedere aanwezige wordt een roos uitgereikt die bij het beeld ‘De Stenen Man’ wordt neergelegd.

De muzikale begeleiding wordt dit jaar verzorgd door het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN) en het Ensemble ‘Le Nuove Musiche’ zal de vocale bijdrage leveren.


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch