Hulp bij het zoeken naar rechtmatige eigenaar van schilderij uit oorlog

  • -

Hulp bij het zoeken naar rechtmatige eigenaar van schilderij uit oorlog

Graag willen wij u nogmaals op de hoogte brengen van de vraag die eind januari 2014 bij het secretariaat binnen kwam. Als u ons kunt helpen neem dan contact met ons op om deze oproep zelfs na zo’n lange periode nog tot een goed eind te brengen.

OPROEP:
Geacht secretariaat,

inmiddels ben ik 75. Direct na de oorlog werden wij “ingekwartierd” bij een NSB-familie in de Alexander Hegiusstraat in Deventer. De vader werd in april ’45 gevangen genomen. Toen ons eigen gebombardeerde huis weer bewoonbaar was, “kregen” wij enkele spullen mee, zoals gordijnen etc.
Daar zat ook een plaat/schilderij bij en jaren later hoorde ik van mijn broer die 10 jaar ouder is, dat het voorwerp toebehoorde aan de familie waarbij wij hadden “gelogeerd”.
Ik ga nu ruimen en weet niet of het zin heeft het schilderij terug te laten geven aan de bewuste familie.
Ik zit er een beetje mee, misschien kunt u mij een hint geven.

Naam bij ons bekend.


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch