In gesprek met nabestaande WO2 uit Utrecht

  • -

In gesprek met nabestaande WO2 uit Utrecht

Beste donateurs en lotgenoten,

Twee medewerkers van Het Utrechts Archief, Myrthe en Kathleen, hopen via deze weg in contact te komen met een nabestaande die in gesprek zou willen gaan over zijn of haar familieverleden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Utrecht (stad).

Hierbij hun oproep:

We willen graag luisteren naar uw herinneringen, gedachten en gevoelens over dat oorlogsverleden en bevragen hoe de generatie van nu daartegen aankijkt. Dit zouden wij willen verwerken in onze tiendelige podcast-serie die als onderwerp Utrecht in de Tweede Wereldoorlog heeft. We behandelen meerdere thema’s, zoals capitulatie, inkwartiering, NSB, tewerkstelling, Jodenvervolging, bevrijding, zuivering en volksherstel, en willen dit van meerdere kanten belichten.

Wij willen een genuanceerd verhaal overbrengen. Dat lukt naar ons idee alleen door met mensen sámen te vertellen, in plaats van alleen óver mensen te vertellen. Daarom plaatsen wij in deze groep een oproep, zoals eerder ook onderzoekers René Kok en Juliette Nederlof hebben gedaan.

Mogelijk heeft Het Utrechts Archief ook historische bronnen over uw familieverleden die we zouden kunnen bespreken. Maar dit is geheel aan u.

Zou u met ons in gesprek willen gaan of eerst meer willen horen, dan horen wij dat graag.

U kunt (geheel vrijblijvend) contact met ons opnemen via: m.niekerk@hetutrechtsarchief.nl of k.verdult@hetutrechtsarchief.nl / 06 81 19 17 65.

Over ons: Myrthe van Niekerk is content- en programmamaker bij Het Utrechts Archief. Kathleen Verdult is projectmedewerker Digitalisering- en Ontsluiting Tweede Wereldoorlogsbronnen.

Met vriendelijke groeten,

Myrthe van Niekerk en Kathleen Verdult


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch