In gesprek over ‘s-Hertogenbosch in WO2

  • -

In gesprek over ‘s-Hertogenbosch in WO2

Beste donateurs,

In gesprek

Wij, René Kok en Juliette Nederlof, beiden historici, zijn bezig met een onderzoek over de Tweede Wereldoorlog in ’s-Hertogenbosch. De werktitel is: goed, fout en grijs.

We willen af van het standaard-beeld goed en fout en zijn vooral op zoek naar de nuance grijs. Om dat beeld te schetsen, zijn we zeer geïnteresseerd in het verhaal van mensen die nabestaanden zijn van mensen die in de volksmond worden omschreven als fout.

Omdat ons onderzoek zich afspeelt in ’s-Hertogenbosch willen we graag in gesprek met nabestaanden van mensen die uit die stad afkomstig zijn of daar tijdens de oorlog woonden of werkten.

Wij zouden het erg op prijs stellen als er mensen zijn die bereid zijn met ons in gesprek te gaan. Wat weten zij nog te vertellen over hun (groot)ouders, hebben ze mogelijk nog historische bronnen waarin we inzicht kunnen krijgen en wellicht willen ze ons ook vertellen over de weerslag op hun eigen leven.

Wie zijn wij?

René Kok en Juliette Nederlof zijn allebei historici. We zijn al enige tijd bezig met ons onderzoek en horen heel graag uw verhaal.

Als u bereid bent tot een gesprek of u wilt eerst wat meer informatie hebben, dan zijn wij als volgt bereikbaar:

Juliette Nederlof 06-22406283, nederlofjuliette@gmail.com

We vernemen graag!

Met vriendelijke groet,

René Kok en Juliette Nederlof


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch