Jubileumboek SWH – Ik zag de maan op een steeltje staan

  • -

Jubileumboek SWH – Ik zag de maan op een steeltje staan

40 jaar Stichting Werkgroep Herkenning 1981-2021

Auteur: Diverse
Drukkerij: Probook
Datum: 2021
Taal: Nederlands
Pagina’s: 147
ISBN: geen

Info: Te bestellen via secretariaat@werkgroepherkenning.nl met vermelding van naam en postadres. Kosten € 25,- (incl. verzendkosten).

Samenvatting
Sinds 1981 zet Stichting Werkgroep Herkenning zich in voor lotgenotencontact en hulpverlening voor kinderen en kleinkinderen van ‘foute’ ouders. In dit boek blikken we terug en kijken we vooruit. Wat heeft Herkenning in die vier decennia betekend voor haar donateurs? Heeft de Nederlandse samenleving de kinderen en kleinkinderen inmiddels geaccepteerd.

Kan anno 2021 openlijk gesproken worden over de ‘foute’ familiegeschiedenis? Hoe komt het, dat 75 jaar na de tweede wereldoorlog kinderen en kleinkinderen van collaborateurs nog kampen met trauma’s? Wat maakt, dat zij nog steeds het gevoel hebben er niet bij te horen? Waarom is er nog steeds behoefte aan informatie, hulpverlening en lotgenotencontact bij de nabestaanden van ‘foute’ Nederlanders? Is Herkenning nog wel nodig? Bij deze vragen staan we in dit boek stil. In beeld en tekst, met experts en ervaringsdeskundigen.


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch