Kind van Duitse militair vertelt, 8 september 2009

  • -

Kind van Duitse militair vertelt, 8 september 2009

Afl. 6: Harold de Wit (65). Harold is aan het eind van de oorlog geboren. Zijn moeder heeft nooit iets over zijn vader willen loslaten. Zij is inmiddels overleden en heeft haar geheim meegenomen in het graf. Door kleine toespelingen heeft hij het vermoeden dat andere familieleden meer weten over zijn vader. Daarom vraagt hij aan Marietje Taayke-Jansen, de enige nog levende zus van zijn moeder: “Wie was mijn vader?”

Harold heeft zijn vader nooit gekend. Het enige dat hij weet is dat zijn moeder aan het eind van de Tweede Wereldoorlog een affaire gehad heeft met een Duitse soldaat en dat het een verboden liefde was.

We leven een leven van onvoltooide of nooit gevoerde gesprekken. Juist bij familieleden die je heel dierbaar zijn en dichtbij staan, is het moeilijk bepaalde onderwerpen aan te snijden. Je wil de ander geen verdriet doen, vindt nooit het juiste moment de vraag te stellen, vult het antwoord zelf in of bent er bang voor. In de serie ‘In de familie’ worden deze lastige vragen wel gesteld.

Het programma werd uitgezonden op 8 september op Ned.2 om 21.20 uur. Om de uitzending terug te kijken klik op: Kind van Duitse militair vertelt zijn verhaal

Als deze documentaire u raakt en u wilt hierover praten contact u dan onze hulplijn of discussieer mee op ons forum.


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch