Miloe van Beek – Daar praten wij niet over

  • -

Miloe van Beek – Daar praten wij niet over

De erfenis van een oorlogsverleden

De eigengereide Sacha Gerdes groeit in de jaren dertig op in een welvarend gezin in ’t Gooi. Haar vader, kunstschilder Ed Gerdes, ontwikkelt na de dramatische scheiding van Sacha’s moeder sympathie voor het nationaalsocialisme. Sacha wordt heen en weer geslingerd tussen de liefde voor haar vader en haar afschuw van de NSB, waarin hij een steeds prominentere rol gaat spelen. Ook al zwijgt de familie na de oorlog over Ed Gerdes en zijn werk, zijn ‘foute’ keuze zal Sacha haar leven lang blijven achtervolgen.

Sacha’s kleindochter Miloe van Beek had een moeizame relatie met haar grillige oma en besluit bijna twintig jaar na haar dood om niet alleen Sacha’s levensverhaal te reconstrueren, maar ook te onderzoeken in hoeverre dat haar en haar kinderen nog steeds beïnvloedt. Zo hoopt Miloe de schaamte te doorbreken die haar familie al generaties lang in zijn greep houdt.

Daar praten wij niet over: de erfenis van een oorlogsverleden is een indringend verhaal over verstikkende familiegeheimen en de zoektocht naar vergeving.

 

Miloe van Beek (1974) studeerde journalistiek en Internationale Betrekkingen. Ze werkt als journalist voor onder andere Het Financieele Dagblad en Libelle, publiceerde het boek Yes! I screwed up en schrijft een veelgelezen blog.

 

Bezoek hier de persoonlijke website

© 2021  Miloe van Beek      Uitgeverij Orlando


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch