Nederlandse Oostcompagnie – Verzoek om informatie voor TV programma

  • -

Nederlandse Oostcompagnie – Verzoek om informatie voor TV programma

NPO 2Verzoek om informatie

Voor een aflevering van het geschiedenisprogramma Andere Tijden (NTR/VPRO televisie) over de Nederlandse Oostcompagnie (NOC) is het geschiedenisprogramma Andere Tijden (NTR/VPRO televisie) op zoek naar kinderen van de duizenden vrijwilligers die vanaf 1942 naar het Oosten werden uitgezonden door de Nederlandse Oostcompagnie, (inclusief de Werkdienst Holland, de Oostcompagnie, de SS-Frontarbeiter).

Het ging hierbij om Nederlandse boeren, vissers, tuinders, ambachtslieden en arbeiders die door de NOC – vanaf 1942 onder leiding van Rost van Tonningen – werden ingezet bij de kolonisatie van de gebieden in Oost Europa (met nane de Baltische Staten en Oekraïne) die door Duitsland waren veroverd.

Sommigen namen hun gezinnen mee naar het Oosten, anderen gingen eerst alleen, met de bedoeling hun gezinnen later over te laten komen.

Andere Tijden wil graag in contact komen met betrokkenen van deze Nederlandse Oostcompagnie. Wat waren hun ervaringen en hoe is het hen vergaan door de onzekerheden van een chaotische en mislukte emigratie?

Bent u een betrokkene of kent u iemand dan kunt u contact opnemen met:
Carolien Brugsma, researcher van het programma Andere Tijden. Email: Carolien.brugsma@ntr.nl
Telefoon: 088-7799000 of 06-53263615.

Uiteraard wordt uw reactie zorgvuldig behandeld.


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch