Nieuwe Documentaire over Bureau Bijzondere Jeugdzorg

  • -

Nieuwe Documentaire over Bureau Bijzondere Jeugdzorg

Beste donateur,

Mijn naam is Lisa Hukker. Afgelopen jaar maakte ik mijn afstudeer-documentaire ‘Doodzwijgen‘ over mijn overgrootvader die bij de N.S.B. heeft gezeten. Mede dankzij Stichting Werkgroep Herkenning en haar donateurs is deze film tot stand gekomen. Voor mijn nieuwe documentaire vraag ik opnieuw hulp van Herkenning. Tijdens het maken van ‘Doodzwijgen’ stuitte ik op het ‘Bureau Bijzondere Jeugdzorg’. Ik kwam erachter dat mijn opa op 11-jarige leeftijd een jaar lang op ‘De Heidepol‘ heeft gezeten. Hier heeft hij de meest verschrikkelijke dingen meegemaakt. In ‘Doodzwijgen’ wordt dit kort belicht.

Het verhaal van mijn opa staat niet op zichzelf. 20.000 kinderen kwamen na de bevrijding in handen van Bureau Bijzondere Jeugdzorg. Zij werden stelselmatig mishandeld en gestraft voor de daden van hun ouders. Over deze vreselijke misstanden gaat mijn nieuwe documentaire. De komende maanden zal ik mij in de archieven begeven en boeken, krantenartikelen en scripties lezen. Maar het is natuurlijk het allerbelangrijkste dat ik mensen spreek die het vanuit eigen ervaring kunnen navertellen.

Heeft u als kind te maken gehad met Bureau Bijzondere Jeugdzorg? Of bent u nabestaande van iemand die bij Bureau Bijzondere Jeugdzorg heeft gezeten? Dan ga ik graag met u in gesprek om meer te weten te komen over uw ervaringen. Uiteraard geheel vrijblijvend. Dit onderzoek is enkel voor mijzelf en wordt nergens gepubliceerd. Ik kom graag langs om in alle rust en in een vertrouwde omgeving hierover te praten.

Ik ben bereikbaar per telefoon: 06 549 08 226 / Of email: redactie@moietyfilm.com

Schroom niet om mij te bellen of mailen als u vragen heeft.

Ik hoor graag.

Hartelijke groet,

Lisa Hukker


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch