Oproep: Medewerking aan interview gevraagd

  • -

Oproep: Medewerking aan interview gevraagd

Kinderen waarvan de vaders destijds gediend hebben bij de Waffen-SS, worden via deze oproep gevraagd hun medewerking te verlenen aan een interview.

Graag stel ik mezelf voor: ik ben Rick Blom en ik ben historicus. Eerder schreef ik een boek over de Eerste Wereldoorlog met als titel Honger, dat inzoomt op de effecten van het gebrek aan voedsel op het verloop van die oorlog. Nu ben ik bezig met het maken van een bundel interviews met kinderen van vaders die bij de Waffen-SS hebben gediend. Inmiddels heb ik daartoe vijf mensen geïnterviewd. Elk verhaal is anders, maar stuk voor stuk interessant. De gesprekken die ik voer gaan over keuzes die mensen maken. En de verstrekkende gevolgen die dat kan hebben voor de mensen om hun heen.

Ik wil graag in een gesprek ook uw verhaal en uw ervaringen horen. Hoe zag het leven van uw vader – die bij de Waffen-SS diende – eruit, wat was zijn achtergrond, welke afslagen in het leven nam hij, en welke invloed heeft dat gehad op uw leven? Hoe was uw contact met uw vader, en met uw moeder? Hoe heeft u dat in uw verdere leven beïnvloed? In uw werk, in uw vriendschappen, in uw relaties? Hoe kijkt u, na al die jaren, op dat alles terug?

Wilt u meewerken, maar liever niet onder uw volledige naam? Dat kan. Wilt u eerst eens telefonisch contact of via mail om meer over mij en dit project te weten, dat kan natuurlijk ook. Ik begrijp dat dit soort verhalen gevoelig liggen en respecteer dat. Ik hoor graag van u. Mijn contactgegevens kunt u opvragen bij het secretariaat van Stichting Werkgroep Herkenning via e-mailadres:  secretariaat@werkgroepherkenning.nl

Met vriendelijke groet,

Rick Blom

 


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch