Oproep: Zoektocht naar Duitse vader

  • -

Oproep: Zoektocht naar Duitse vader

Graag uw aandacht voor de volgende oproep van Gerard en Helma Stok:

“De vraag betreft mijn man die in Rotterdam is geboren maar een Duitse geboorteakte heeft.

Mijn man heeft wel zijn dienstplicht bij de Marine voor 1966 vervuld. Wij zijn in Berlijn geweest om het origineel in te zien, want het zou in de Friedrichstrasse zijn opgeslagen, maar daar werd net als bij het Wass niet aan meegewerkt, maar wij bleven volhouden en schrijven, toen was er een ambtenaar die wel vond dat wij een kopie van het origineel moesten krijgen waar opstond wie hem had aangegeven. De ambtenaar die bij ons thuis kwam vertelde dat er 400 aktes bij vertrek van de militairen naar Berlijn waren gestuurd.

Ik probeer het overal om een antwoord te vinden, via My Heritage ben ik ook aan het zoeken via DNA en ik doe al sinds 1980 onze stambomen uitzoeken.

Mijn man is Gerard Stok, geboren 24 september 1943 te Rotterdam, zijn vader zou of op de Oostzeedijk in Rotterdam of in Ridderkerk gelegerd zijn. Wij denken dat zijn vader bij de Luchtmacht gelegerd was in de omgeving Ridderkerk/Rijsoord/Bolnes. Niemand van de familie heeft ooit gezegd wie zijn vader was, dus blijven wij zoeken.”

Heeft u tips of kunt u de heer en mevrouw Stok op weg te helpen of weet u hoe het met Marine dossiers werkt of Luchtmacht dossiers (vermoeden)? Laat het ons weten, dan zorgen wij dat u in contact met de familie Stok komt.


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch