Philip van den Berg – Kring 71: De NSB in het Westland

  • -

Philip van den Berg – Kring 71: De NSB in het Westland

 

Het boek is vanaf 7 april 2017 te koop via

www.srgo.nl

(het boek wordt uitgegeven in eigen beheer)

 

prijs: 24,90 (excl. verzendkosten)

De inhoud v/h boek is als volgt omschreven:

Waren de Westlandse NSB’ers fanatieke nazi’s die zich sterk afzetten tegen de Joden? Of droomden ze van een ‘Groot-Nederland’ dat niet rechts én niet links was? In Kring 71: De NSB in het Westland wordt een antwoord gegeven op deze vragen. Dit boek beschrijft en analyseert de beweegredenen van de Westlandse NSB’ers, de rol van de traditionele politieke partijen en de houding van de kerken in de ‘Glazen Stad’ in de jaren dertig en veertig. Op deze wijze ontstaat een nieuw beeld van ‘het gezicht achter de NSB’ in het Westland.

Deze regionale bijdrage met een sterk landelijke invloed baseert zich op een groot aantal persoonsdossiers, brieven en ander persoonlijk materiaal van ‘foute Westlanders’. Kring 71: De NSB in het Westland levert daarmee een waardevolle bijdrage aan het hedendaagse debat over de NSB en haar leden.

Philip van den Berg studeerde geschiedenis en theologie, is als buitenpromovendus aangesloten bij de Onderzoekschool Politieke Geschiedenis (OPG) en is afkomstig uit het Westland. Eerder werkte hij mee aan het boek Joods leven in het Westland. Ook richt hij zich op de projecten Het Westland als bakermat van het landelijk verzet en Du Boeuff een boef? Het lokaal bestuur in de jaren 1940-1945.

Uitziend naar uw reactie wens ik u nog een prettige (werk)dag toe.

 

Met hartelijke groet,

 

 

Philip van den Berg

Maasland


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch