Pieter Eckhardt en Marscha Holman – Meisjes in de oorlog, op 6 mei

  • -

Pieter Eckhardt en Marscha Holman – Meisjes in de oorlog, op 6 mei

meisjesindeoorlogOp woensdagavond 6 mei zijn historicus Pieter Eckhardt en columnist Marscha Holman te gast in Barts BoekenClub om te praten over hun boek Meisjes in de oorlog. De Tweede Wereldoorlog in dagboeken. Eckhardt en Holman verzamelden dagboekfragmenten waarvan een groot deel nog nooit eerder waren gepubliceerd. In Meisjes in de oorlog lezen we niet alleen de belevenissen van joodse meisjes, ook maar ook niet-joodse meisjes, meisjes die opgroeiden in een NSB-gezin en meisjes die in het verzet werkten. Het is een indringend en uniek beeld van het leven in oorlogstijd dat nu precies zeventig jaar achter ons ligt.

Anne Frank was niet de enige die een dagboek bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Honderden Nederlandse meisjes vertrouwden in de bezettingstijd hun gevoelens, gedachtes en angsten toe aan het papier. Historicus Pieter Eckhardt en columnist Marscha Holman verzamelden dagboekfragmenten waarvan een groot deel nog nooit eerder waren gepubliceerd.

In Meisjes in de oorlog. De Tweede Wereldoorlog in dagboeken lezen we niet alleen de belevenissen van joodse meisjes, ook maar ook niet-joodse meisjes, meisjes die opgroeiden in een NSB-gezin en meisjes die in het verzet werkten. Het is een indringend en uniek beeld van het leven in oorlogstijd dat nu precies zeventig jaar achter ons ligt.

Ook Blogger en recensent Martine de Jong is te gast om te praten over haar succesvolle debuutroman De mannen van Raan. ‘Een romantisch doolhof, waar je met veel liefde in wilt blijven verdwalen’, aldus Arjan Lubach. Het verhaal gaat over programmeur Per Pennings die het liefst thuis zit met de gordijnen dicht. Totdat hij verliefd wordt op Raan. Als een wervelwind komt ze zijn leven binnen. Maar wanneer de een na de andere man opduikt in Raans verhalen, probeert Per de situatie onder controle te krijgen door alles te vatten in schema’s en lijsten. Een ding is duidelijk: hij heeft niet langer de touwtjes in handen.

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van Paul Haenen, Dammie van Geest en de naamgever van de show: historicus, boekenfanaat en presentator Bart Gielen. BBC is de eigentijds literaire talkshow in het Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012 RT Amsterdam.

BBC woensdagavond 6 mei start om 20:30 uur en vindt plaats in theater Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. De toegang bedraagt €10,- (€ 6,- voor studenten en CJP-houders)
Reserveren via www.bettyasfalt.nl

Facebook: Barts Boekenclub


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch