Pim Molemaker – De andere kant

  • -

Pim Molemaker – De andere kant

de ander kantAuteur: Pim Molemaker
Taal Nederlands
Afmetingen 19x210x127 mm
Gewicht 245,00 gram
Druk 1
ISBN10 9491446037
ISBN13 9789491446030

‘Dit verhaal bestond al lang, het was alleen nog nooit verteld.’

‘De andere kant’ gaat over hoe keuzes die ouders maken het leven van hun kinderen blijvend kunnen beïnvloeden.
De ouders van de hoofdpersoon in dit verhaal kiezen ervoor lid te worden van de NSB.
Dit boek kleurt één leven in dat veelal zwart-wit is bekeken.

Fragment ‘De andere kant’:
‘…Vijf of zes kinderen komen mijn kant op, ze praten met elkaar en lachen. Lange tijd lijkt het erop of ze gewoon langs me zullen lopen maar op het moment dat Gerard vlak bij mij is duwt hij me klem tegen het muurtje.
‘NSB-wijf ’, sist hij, hard genoeg voor mij om te horen, te zacht voor de hoofdmeester die een stuk verderop staat.
Tjeerd loopt achteraan. Zodra hij vlak voor mij is, stopt hij, draait zich naar me om en spuugt een grote klodder in mijn haar. Ik blijf rechtop staan en kijk hem aan, wil niet laten merken dat ik het liefst weg wil rennen. Hij steekt zijn handen in zijn zakken, een schuine lach verschijnt om zijn mond. Lauw vocht zakt traag vanuit mijn haar op mijn voorhoofd en trekt een natte streep naar mijn linkeroog. Ik blijf rechtop staan, mijn ogen houden contact met die van hem terwijl mijn benen beginnen te trillen. Dan draait hij zich om en loopt grinnikend achter het groepje aan. Met de mouw van mijn jas veeg ik mijn voorhoofd droog….’

Wat vinden anderen van ‘De andere kant’?

Hans ter Mors
Redacteur ‘Bureau Script Noordwijk’:
‘Helder en in elke zin geïnspireerd proza, waarin de onbevangen waarnemingen van een kind zeldzaam trefzeker zijn neergezet. Dit is literatuur in de ware zin van het woord.’

Jeanne Diele
Bestuurslid Werkgroep Herkenning:
‘Ook nu wordt er nog vaak gesproken in termen van goed of fout. De schrijver laat dat in deze roman heel duidelijk zien en maakt het lezen van deze roman de moeite meer dan waard.’

Gonda Scheffel-Baars.
Historica:
‘Pim Molemaker verstaat de kunst de lezer vanaf het begin zijn verhaal binnen te loodsen en hem daar vast te houden tot het eind.’

 

 

Lees hier over de Lezing gegeven door Jeanne Diele-Staal en Pim Molemakers in de bibliotheek Meridiaan in Almelo Bibliotheek Meridiaan Almelo 17 Maart 2014

Lees hier het verslag van de boeklezing door Jeanne Diele-Staal in November 2012 in Tilburg Lezing Tilburg, Nov 2012, Goed & Kwaad

Lees hier ook het Nagesprek van deze bijeenkomst over Goed & Kwaad Nagesprek Lezing Tilburg, Nov 2012, Goed & Kwaad


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch