Steunt u het project ‘Doodzwijgen’?

  • -

Steunt u het project ‘Doodzwijgen’?

Een korte samenvatting
Mijn overgrootvader was een NSB’er. Zijn gegevens, samen met die van 300.000 andere ‘foute’ Nederlanders, liggen achter slot en grendel in het Nationaal Archief. Op 1 januari 2025 komen al deze gegevens na 80 jaar vrij. De Tweede Wereldoorlog lijkt ver in het verleden. Samen met mijn moeder ga ik op onderzoek uit en kom erachter dat littekens echter nog diep in onze samenleving zitten. Hoe moeten we omgaan met de openbaring van het CABR als de 2e, 3e en zelfs 4e generatie hier nog onder lijden?

Makers
Mijn naam is Lisa Hukker en met deze film hoop ik af te studeren voor mijn opleiding Audiovisuele Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Dit doe ik samen met Thom Loohuis, die de verantwoordelijkheid voor het beeld op zich neemt: “Deze documentaire vertelt een belangrijk verhaal, vanuit een perspectief die alle generaties aangaat. Los van de informatie gaat beeld ook een belangrijke rol spelen in de film. We gaan composities ontwerpen in plaats van alleen met archief materiaal werken, wat voor mij dus een leuke uitdaging is.”

Lees verder op de Crowdfund-pagina van dit project.


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch