Theatervoorstelling “Verloren” in Roden

  • -

Theatervoorstelling “Verloren” in Roden

theatervoorstelling Verloren, RodenTheatervoorstelling ‘Verloren’
In Peize (1 mei, 20.00 uur, Boonstra), in Roden (Op de Helte, 2 mei, 20.00 uur) en Norg (de Brinkhof, 3 mei, 15.00 uur) is de theatervoorstelling ‘Verloren’ te zien.

De voorstelling gaat over de oorlogstijd in Roden. Roden is dan een dorp zoals er zo veel zijn in die tijd. Er wonen allerlei verschillende mensen: boeren, burgers, arbeiders en buitenlui. Ze zijn lid van een kerk, een politieke partij, van verenigingen en organisaties. Ze hebben hun meningen en overtuigingen. En ze vieren elk jaar uitbundig de Rodermarkt.

Als de oorlog uitbreekt begint de samenleving te schuiven. Er worden Joden opgepakt, de Joodse slager en zijn familie, de Joodse mensen van de kledingzaak, communisten. Ze gaan weg en komen niet meer terug. Er duiken mensen onder, er zijn NSB’ers in het dorp. Veel mensen zijn held noch schurk. En aan het eind van de oorlog heeft iedereen verloren. Hamvraag: waarom maken mensen zoveel verschillende keuzes?
Bij Daan Nijman zijn kaarten voor Roden, Norg en Peize te koop. In de bibliotheken in Peize en Norg zijn kaarten te koop voor de voorstellingen in die plaats. Reserveren kan ook: theaterstukverloren@gmail.com, onder vermelding van plaats van optreden.

Speeldata:

1 Mei in Peize

2 Mei in Roden

3 Mei in Norg

voor meer informatie zie: www.facebook.com/theaterstukverloren


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch