Uitnodiging lezing Monika Benndorf – Bevrijd van de Geschiedenis

  • -

Uitnodiging lezing Monika Benndorf – Bevrijd van de Geschiedenis

benndorf-213x300Het begon allemaal met een liefde in oorlogstijd. Een Nederlands meisje van 20 jaar oud wordt verliefd op een Duitse soldaat. Uit deze liefde wordt in maart 1944 een kind geboren; door beide ouders volledig geaccepteerd, maar uiteindelijk toch aan het vaderlijk gezag onttrokken. Net na de oorlog was zoiets ondenkbaar. Haar belevenissen als kind van een doodgezwegen vader en – veel later – van de zoektocht naar hem, beschreef Monika Benndorf in een autobiografisch verhaal met als titel ‘Bevrijd van de geschiedenis. Over een oorlog, die eindigde, maar niet ophield’. Het boek is geheel in het Nederlands en Duits geschreven en in september jl. uitgebracht door uitgever PAGINA-Verlag te Goch in Duitsland.

Monika Benndorf’s verhaal is een historisch document, waarin oorlog en bevrijding vanuit een bijna ongekend perspectief worden beschreven. Hierdoor is het verhaal ook heel herkenbaar voor degenen die, op welke wijze dan ook, een liefdesverhaal uit de oorlogstijd zelf of van nabij meemaakten. In Nederland heerst nog steeds een taboe rond het thema ‘kinderen van de bezetters’. In Duitsland weet men er gewoon weinig van. Monika’s verhaal is boeiend en belicht vooral hoe oude, vaak op vooroordelen berustende vijandschappen, hun stempel drukken op de ontwikkeling van de menselijke ziel. Des te bevrijdender kan het zijn, als een mens de moed heeft op zoek te gaan, niet alleen naar de vader, maar vooral naar de omstandigheden en emoties, die zijn leven tot dan toe bepalen. Het boek kan tot inzichten leiden die hart en verstand voor de medemensen openen en van betekenis zijn voor de huidige omgang met verschillende, door vooroordelen opgeroepen spanningen.

Wij nodigen u van harte uit voor deze bijzondere lezing, met muzikale omlijsting, op zaterdag 9 mei a.s. Ontvangst met koffie vanaf 15.00 uur in het woonzorgcentrum Rievierenhof, Zijpe 4 in Zwolle. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Komt u ook? Dan zien we uw aanmelding graag voor 6 mei tegemoet.
telefonish bereikbaar onder nummer 06 371 34 847
Of per email: secretariaat@werkgroepherkenning.nl


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch