Uitnodiging voor lezing ‘Verschuivende grenzen van Goed en Fout’ – Ad van Liempt

  • -

Uitnodiging voor lezing ‘Verschuivende grenzen van Goed en Fout’ – Ad van Liempt

LOGO AALTENS MUSEUM

Woensdag 15 juni 2016, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Oosterkerk, Oosterkerkstraat 1, Aalten
Entree € 10,= (incl. koffie/thee)

Op woensdagavond 15 juni houdt de heer Ad van Liempt een lezing ‘Verschuivende grenzen over goed en fout’. De lezing sluit aan bij de expositie ‘Onderduiken in de Grensstreek’ met 44 bijzondere verhalen, die nog tot 28 augustus is te zien in de Aaltense Musea.

AD VAN LIEMPTAd van Liempt geniet bekendheid als journalist, schrijver en programmamaker, met name ook waar het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Zijn speciale interesse betreft de verhalen van gewone mensen in oorlogstijd. Zo vindt hij het bijzonder dat zoveel mensen in deze omgeving hulp boden aan onderduikers, onbaatzuchtig en vaak met gevaar voor eigen leven. Er zijn ook andere verhalen bekend: dat mensen voor geld bereid zijn anderen te verraden. Over goed en fout wordt al jaren gediscussieerd in ons land. De bezettingstijd was decennialang een moreel ijkpunt en dat is het in zekere zin nog steeds. Maar in toenemende mate zijn er twijfelgevallen. Een burgemeester in oorlogstijd, die midden in het gewoel stond, moest een uitweg vinden in een lastige situatie. De ondergrondse in Aalten moest vaker dan eens een extreem moeilijke beslissing nemen. Hoe meer we weten van de gebeurtenissen en de mensen zelf, hoe lastiger een moreel oordeel mogelijk lijkt te worden over goed of fout.

Van Liempt neemt u mee op zijn zoektocht in het grensland tussen goed en fout in de bezettingstijd. Hij relativeert niet maar brengt nieuwe perspectieven aan en doet dat aan de hand van recent onderzoek en nieuwe verhalen.

Graag nodigen wij u uit de lezing bij te wonen en dit vooraf tijdig telefonisch te reserveren via tel. 0543-471797 of via email: info@aaltensemusea.nl

Met vriendelijke groet,

Namens bestuur en medewerkers Aaltense Musea,
Gerda Brethouwer, directeur


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch