Verzetsmuseum Junior: 5.000 bezoekers in twee weken

  • -

Verzetsmuseum Junior: 5.000 bezoekers in twee weken

PERSBERICHT

Amsterdam, 31 oktober 2013

Verzetsmuseum Junior: 5.000 bezoekers in twee weken

De eerste twee weken vanaf de opening door minister Bussemaker, die de verhinderde Mark Rutte verving, liep het storm in het nieuwe Verzetsmuseum Junior: bijna 5.000 bezoekers kwamen het nieuwe museumdeel bekijken. In Verzetsmuseum Junior volgen kinderen de waargebeurde belevenissen van vier kinderen uit de oorlog: Eva, Jan, Nelly en Henk.

“Veel bezoekers blijven uren binnen” meldt directeur Liesbeth van der Horst. “We werken nog aan een betere afstelling van de geluidsfragmenten, maar nu al – met zo veel mensen tegelijk – zijn de bezoekers erg enthousiast. Dat overtreft onze verwachtingen.”

Eva, Jan, Nelly en Henk – nu allemaal 80 jaar of ouder – waren tijdens de oorlog 9 tot 14 jaar; dezelfde leeftijd als de kinderen waarvoor Verzetsmuseum Junior is bedoeld. Eva is joods, Jan is zoon van verzetsouders, Nelly komt uit een NSB-gezin en Henk krijgt te maken met de dagelijkse gevolgen van de oorlog. Zij vertellen in animaties en verstopte geluidsfragmenten hoe hun leven er uitzag en welke problemen en dilemma’s er door onvrijheid, vervolging en schaarste op hen afkwamen.

Heel populair is ook het thema over kinderen in Nederlands-Indië en de rest van de wereld, dat is verwerkt in een spannende game in een cockpit waarin de bezoekers over de wereld kunnen vliegen. Ook de epiloog wordt goed gewaardeerd. Bezoekers kunnen hier reageren op uitspraken die Eva, Jan, Nelly en Henk nu doen over thema’s als vrijheid, vooroordelen, democratie en mensenrechten.

Het gebouw van het Verzetsmuseum Junior, een uitbreiding van Verzetsmuseum Amsterdam, is een ontwerp van Hans Ruijssenaars Architecten. Erly Brugmans gaf het museum vorm.

Openingstijden:
Verzetsmuseum Amsterdam
di t/m vr 10.00 -17.00 uur
za t/m ma 11.00 – 17.00 uur

Adres:
Plantage Kerklaan 61,
1018 CX Amsterdam,
tel +31 (0)20 6202535,
E-mail: info@verzetsmuseum.org
Website: Verzetsmuseum


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch