Willem Andrée – Als je boven ligt, NSB-Kinderen op de vlucht

  • -

Willem Andrée – Als je boven ligt, NSB-Kinderen op de vlucht

Hierbij sturen wij u het persbericht toe van de nieuwe roman van de Arnhemse auteur Willem Andrée (” Als je boven ligt” NSB-kinderen op de vlucht). Het boek wordt 4 september aanstaande in Arnhem gepresenteerd. De datum van de presentatie is zorgvuldig gekozen. Het is de zondag voor “Dolle Dinsdag”, de dag waarop veel NSB-ers in 1944 ons land ontvluchtten uit angst voor volkswoede.

PERSBERICHT 26 augustus 2016

Publicatie/presentatie roman: “Als je boven ligt, NSB-Kinderen op de vlucht” door Willem Andrée

Willem Andree

 

cover boek ton van eck“Als je boven ligt” speelt zich af aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, gezien door de ogen van een zoon van een NSB’er. In navolging van veel familieleden van collaborateurs vlucht hij in februari 1945 naar Duitsland. De massale vlucht kwam op gang vanaf Dolle Dinsdag (5 september 1944). Door een, later foutief gebleken, bericht van Radio Oranje ontstond er een bevrijdingsroes in Nederland, met als gevolg paniek bij vele collaborateurs.

Tijdens de reis moet hoofdpersoon Frank (12) zijn moeder, oudere broer en zusje achterlaten. Samen met meer kinderen van foute ouders gaan ze richting de Tsjechische grens. Daar zou het beter zijn voor deze kinderen die nergens meer bij horen. Beter wordt het niet, integendeel. De kinderen moeten zien te overleven in de chaos van het slot van de oorlog.

Willem Andrée (1976) is geboren in Ede en thans woonachtig in Arnhem. Hij studeerde Tekst & Communicatie aan de Universiteit van Tilburg, werkte twaalf jaar als (hoofd)redacteur en bladenmaker bij verschillende communicatiebureaus en is nu redacteur bij het Radboudumc. “Als je boven ligt” is zijn debuutroman.

‘Als je boven ligt is pijnlijk actueel, het leven blijft een oefening in empathie’
A.H.J. Dautzenberg

Presentatie: Zondag 4 september om 15:00 uur
Café Caspar, Elly Lamakerplantsoen 2, 6822 BZ Arnhem
Na een welkomstwoord van Ton van Eck (hoofdredacteur en eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk) zal schrijver A.H.J. Dautzenberg zijn visie geven op het verhaal.

Informatie
Titel: Als je boven ligt
ISBN: 978-94-92020-15-4
Verschijningsdatum: 4 september 2016
Prijs: €17,50
Uitgeverij Nieuwe Druk – www.nieuwedruk.nl

logo nieuwe druk

 

Informatie en verzoeken voor recensie-exemplaren:
Ton van Eck, tel. 06 51 20 83 61 – info@nieuwedruk.nl


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch