Michael Taylor – Stille Tranen

  • -

Michael Taylor – Stille Tranen

De in Nederland geboren Wilhelmina groeide op in een tijd van conflict, en voor de meeste mensen komt er een keer een einde in zicht. Aan het einde van een oorlog gaan de mensen naar huis, of ook niet, en het leven wordt hervat, vanuit een nieuw startpunt. Families putten energie uit veerkracht en optimisme, om de stukken weer bijeen te vegen van wat een legpuzzel was van afschuwelijke gebeurtenissen. Dan kan het leven weer opgepakt worden.
Voor Wilhelmina ging het leven ook verder, maar er was geen einde aan de conflictsituatie. Ieder aspect van haar leven was overschaduwd – een onzichtbaar gevoel dat geheimhouding nodig en wenselijk was, een gevoel dat onverdiend en onwelkom was. De tijd is gekomen om dat gevoel los te laten.

Dit is een verhaal wat mij 80 jaar gekost heeft om het naar buiten te brengen. Het gaat over mijn kinderjaren gedurende de tweede wereldoorlog, maar vooral over de jaren daarna, die veel erger waren.
Mijn vader was een “foute ouder”, met het resultaat dat ik veracht en gemeden werd door bijna iedereen die mijn familie kende. Als kinderen waren wij de slachtoffers gedurende een hele lange tijd. Wij moesten het voor de hele wereld geheim houden. Het stuurde mijn plannen voor de toekomst in de war, en kwam mijn hele leven steeds weer tevoorschijn.
Zelfs vandaag de dag komt mijn boosheid over wat mij is aangedaan af en toe naar boven.
Wilhelmina Findhammer 2019

Geschreven door Michael Taylor,  Copyright 2019
Vertaald en bewerkt door Ted Findhammer 2019

All Rights Reserved
Smashwords Edition

Nederlandstalige versie als e-book in PDF:  download hier

Recensie door J. Diele:  lees hier

 

Oorspronkelijke Titel: Hidden Tears
https://www.smashwords.com/books/view/956554


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch