Robert Niessen – De onzichtbare hand van mijn moeder

  • -

Robert Niessen – De onzichtbare hand van mijn moeder

Reis naar het binnenste

Slaat het lichaam herinneringen op die de geest is vergeten? Hoe ‘fout’ was mijn opa? Kun je ook emoties van je moeder erven?
Een reisverslag van de innerlijke zoektocht naar mijn wortels.

Het schrijfproces van dit reisverslag ervaar ik als de laatste etappe van een jarenlange zoektocht naar antwoorden op enkele levensvragen die mij steeds meer dwars zaten:
‘Wat houdt mij klein?‘ en ‘Waar komt mijn groeiende onzekerheid vandaan?’ Het leven is te complex om daar sluitende antwoorden op te vinden – en daar ben ik ook niet op uit, maar ik ben ervan overtuigd geraakt dat ik met mijn geboorte niet alleen de genen, maar ook een deel van het verleden van mijn moeder heb meegekregen; niet haar feitelijke geschiedenis,
maar de gevoelens die zij heeft ervaren als kind van een landverrader, een NSB’er: gevoelens van schuld, schaamte en onzekerheid.

Auteur:    Robert Niessen    © 2021

Lees hier het hele verhaal   (PDF)

 

 

 


ARCHIEF

ZOEKEN

EnglishGermanFrenchDutch